GR92

El GR92 és un sender de gran recorregut que passa per les comunitats de Catalunya, Valéncia, Múrcia i continua per terres andaluses. S'inicia a Portbou i està previst que arribi fins a Gibraltar. El tram català és de vora 561 km.

Aquesta continuació de la E10 Europea (uneix el mar Bàltic amb el Mediterrani) entra a Catalunya per Portbou. Al llarg dels kilómetres passa per Llançà, baixa als aiguamolls de l'Empordà, travessa el riu Fluvià i arriba a les ruïnes gregues d'Empuries. Després de pujar al Massís de Montgrí baixa a Begur i a Palafrugell, encara la serra de les Gavarres, passant per les poblacions de la costa Brava de Tossa de Mar, Sant Feliu de Guixols i Lloret de Mar.

Arribats a Blanes, portal de la costa Brava, el camí tira terra endins cap al Massis del Corredor i del Montnegre i després, travessant la serra de la Marina arriba al poblat ibéric del Puig Castellar a Santa Coloma de Gramanet on voreja Barcelona per la serra de Collserola.


La pista sobre el mar no és perd en arribar a Sitges i després a Albinyà, Constantí i Tarragona des d¡'on torna a la costa a Cambrils. Seguidament torna terra endins i torna a sortir al Mediterrani a l'Ametlla de Mar, travessa l'Ebre per Amposta, puja a la serra del Montsià passant per la Foradada i finalitza a Ulldecona, on enllaça amb el tram valencià. Segons la FEEC es pot realitzar en 32 etapes. Però jo ho faré al llarg dels anys en unes quantes etapes més.

Etapa 6 (1ª part)  L'Escala (Riells) - Illa Mateua - Cala Montgó.

Racó dels Riells (Mur del petit princep) - Platja de Riells - Port de la Clota - Punta del Bol Roig (búnkers de l'Escala) - Punta del Salpaig - Cala del Salpaig - Cova Negra - Punta dels cinc sous - Cala de la Illa Mateua - Punta del Ferro - Punta del Montgó - Cala Montgó.


Etapa 8 (1ª part): Llafranc - Tamariu.

Llafranc (passeig marítim) - Punta del Pinell - Cap de Sant Sebastià - Far de Sant Sebastià - Sant Baldiri - Poblat ibéric de Sant Sebastià de la Guàrdia - El Cavall Bernat (illa) - Puig de Sa Guardia - Els Avellaners - La Pedrosa - Cala Pedrosa - La Musclera Trencada - La Musclera Llarga - Cala Gamarús - Cala d'en Roig - Porxo d'en Borrell - Punta dels Burros - Badía de Tamariu- 


Etapa 9: Palamós - Platja d'Aro - Sant Feliu de Guixols.

Palamós - Port de Palamós - Badía de Palamós - Sant Antoni de Calonge - Torre Valentina - Roca dels Musclos - Cala de les Roques Planes - Cap de les Penyes Blanques - Punta de la Belladona Grossa - Platja d'Aro - Ridaura - Sa Conca - L'esquerda dels Llobarros - Cala de Vaques - Esculls de la Font - Punta de Cala Pedrosa - Cala del Barco - Punta d'en Pau - S'Agaró - Cala Maset - Punta del Molar - Esculls d'en Blanc - Port de Sant Feliu de Guixols - Jardins de Juli Garreta - Sant Feliu de Guixols (centre) - Arc de Sant Benet.Etapa 11: Tossa de Mar - Lloret de Mar 

Tossa de Mar - Torre dels Moros - Punta d'en Querus - Camping Cala Llevadó - Urb. Cala Morisca - Cala Canyelles - Sa Tortuga - Punta des Cabdells - Punta Roja - Punta des Calafats - Lloret de Mar (centre) - Església de Sant Romà. 


Etapa 12: Lloret de Mar - Blanes (1ªpart)

Lloret de Mar (centre) - Punta d'en Rosaris - Monument a la dona marinera - Torre de Sant Joan de Lloret - Platja de Fenals - Illa des Bot - Platja de Sa Boadella - Ermita de Santa Cristina - Punta des Canó - Jardí Botànic Pinya de Rosa - Castell de Sant Joan - Badía de Blanes - Sa Palomera. 


Etapa 22. Garraf - Sitges - Vilanova i la Geltrú

Garraf (Rodalies) - Serra de Coma Roja - Can Lluçà - Campdàsens - Can Granada - Vallcarca - Ermita de la Trinitat - Penya del Llamb - Cala del Gat - Mirador de la Levantina - Aiguadolç - Platja de Sant Sebastía - Sitges - Platges ( Fragata - Bassa Rodona - Estanyol - Riera Xica - Barra - Terra Mar - Anquines) - Riera de Ribes - Cap de Grills - Platja de Santa Margarida - Platja de les Coves - Punta de les Coves - Platja de l'Home Mort - Punta de la desenrocada - Cala dels Gegants - Punta Grossa - Cala Xica - Punta Llarga - Platja del Far - Vilanova i la Geltrú.Etapa 29: L'Ametlla de Mar - El Perelló - Cap Roig - L'Ampolla

L'Ametlla de Mar (port) - Platja de l'Alguer - Caleta de Joanet o Cala Pepo - Platja de Ribes Altes - Platja del Caponet - Cala del Bon Capó - Platja de l'Estany - Platja de Port Olivet - Platja de Santes Creus - Cap de les Santes Creus - Platja de la Llenya - Cala de l'Estany Podrit - Platja de l'Àliga - Punta de l'Àguila - Platja de Cala Moros - Platja de Santa Llucia - Platja Morro de Gos - Platja de la Buena - Platja de Cap Roig - Punta de pinyana - Cala María - Platja del Baconer - Platja dels Capellans - L'Ampolla.


Etapa 29 (variant fins Delta de l'Ebre):  Ampolla - Deltebre - Riumar - Delta de L'Ebre

L'Ampolla (centre) - Passeig de l'Arenal - Bassa de les Olles - Gola de la Bassa de les Olles - Gola de la Bassa Roja - Lo Goleró - Port d'Illa de Mar - Deltebre - Riumar.